latinica  ћирилица
13/01/2020 |  09:27 ⇒ 14:39 | Autor: B92

Realu Superkup Španije

Fudbaleri Real Madrida osvojili su španski Superkup, pobijedivši gradskog rivala Atletiko u saudijskom gradu DŽeda.
Luka Јović - Foto: Twitter
Luka ЈovićFoto: Twitter

Poslije 120 minuta igre nije bilo golova, a pobjednika su odlučili jedanaesterci, koje su bolje izvodili igrači "kraljevskog" kluba.

Kod Reala precizni su bili Karvahal, Rodrigo, Modrić i Ramos, dok je kod "jorgandžija" dobar bio samo Kiran Tripije.

U velikom finalu na terenu je do same završnice, tačnije 83. minuta, bio i srpski napadač Luka Јović.

Nakon prvog poluvremena u kojem, baš kao i u nekim prošlim mečevima, nije imao mnogo upotrebljivih lopti, u drugom dijelu igre se "probudio".

Real je upravo preko Јovića stvorio najizglednije prilike. On je u 48. minutu dobro istrčao kontru, zaletio se ka četvorici protivničkih defanzivaca, ali sve što je mogao da uradi, bilo je korner.

Samo tri minuta kasnije, srpski napadač je lijepo prošao pored Tripijea i Felipea, šutirao, ali je njegov udarac završio tik pored lijeve stative golmana Oblaka.

Najbolju šansu za "kraljevski" klub propustio je Valverde u 68. minutu, kada mu je upravo Јović asistirao, ali je talentovani veznjak bio neprecizan iz neposredne blizine.

Regularni dio završen je bez golova, tako da se ušlo u produžetke, u kojima su se najveća uzbuđenja desila u samom finišu.

Igrao se 116. minut kada je Morata izbio sam pred Kurtou, ali je Valverde napravio možda nesportski, ali vrlo mudar potez. On je riješio da sa leđa faulira napadača Atletika, zaradio je direktan crveni karton, ali je spriječio gotovo siguran pogodak.

Uslijedili su i penali, a tragičari susreta u DŽedi bili su Saul Niges i Tomas Parti, koji su bili neprecizni.

Ovo je Real Madridu 11. trofej u španskom Superkupu.