latinica  ћирилица
13/01/2020 |  13:01 | Autor: SRNA

Prodanović: Iskazana netrpeljivost prema srpskom narodu i Srpskoj

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović izjavio je Srni da pripadnici Oružanih snaga BiH koji putem društvenih mreža dijele uvredljive sadržaje o praznicima Republike Srpske iskazuju netrpeljivost prema srpskom narodu i Srpskoj, ističući da očekuje da ta lica budu sankcionisana.
Lazar Prodanović - Foto: klix.ba
Lazar ProdanovićFoto: klix.ba

Prodanović je naglasio da je dokaz odnosa i netrpeljivosti i u Oružanim snagama BiH vijest da je pripadnik Oružanih snaga BiH Sulejman Halilović objavio na društvenoj mreži Fejsbuk fotografiju koja ismijava i pogrdno naziva Republiku Srpsku, a što su javno podržali bošnjački pukovnik, major i penzionisani brigadir.

- Očekujem od nadležnog disciplinskog tijela pri Oružanim snagama da ispita i sankcioniše ova lica jer bi to bila poruka za sve one koji se bave nečim što nije moralno, etički niti u skladu sa sa kodeksom o ponašanju pripadnika Oružanih snaga - poručio je Prodanović.

Objavljeni post podržali su "lajkom" pukovnik Šaban Kadrić, major Edin Pašović i penzionisani brigadir Salem Hakalović.

Na postu se ismijava obilježavanje Dana Republike Srpske, nazivajući je pogrdno.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Suljo Hanić na Božić, 7. januara, objavio je na svom Fejsbuk profilu pjesmu "Ko na Božić u Kravicu dođe" koja veliča komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i ubistva Srba u srpskom selu Kravica 1993. godine.