latinica  ћирилица
13/01/2020 |  14:50 ⇒ 14:51 | Autor: SRNA

SIPA: Na dužnost stupilo 15 mlađih inspektora

Petnaest kadeta Agencije za istrage i zaštitu danas je zvanično stupilo na dužnost u činu mlađi inspektor polaganjem svečane zakletve pred ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudinom Radončićem.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta Sipe, 15 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za sticanje čina mlađi inspektor, koju je sprovela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Radončić je, izražavajući zadovoljstvo što je Sipa od danas ojačana mladim kadrom, mlađe inspektore pozvao na maksimalnu profesionalnost i zalaganje prilikom obavljanja poslova na budućim radnim mjestima, saopšteno je iz Sipe.

Zamjenik direktora Sipe Đuro Knežević podsjetio je da Agencija promoviše 12 generaciju kadeta, odnosno devetu generaciju u čin mlađi inspektor.

Ističući kako je velika čast i odgovornost biti policijski službenik ove Agencije, Knežević je rekao da od njih očekuje da svoj posao obavljaju zakonito, profesionalno i časno, te da uvijek budu u službi građana.

Današnjoj ceremoniji u prostorijama Sipe prisustvovali su i direktori Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Agencije za policijsku podršku, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, predstavnici Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, kao i rukovodioci organizacionih jedinica Sipe i drugi gosti.