latinica  ћирилица
13/01/2020 |  15:29 ⇒ 18:04 | Autor: RTRS

Humanost na djelu za pomoć djeci na KiM

U okviru Humanitarne aukcije slika za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me – 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, u Brčkom, već je prodato pet umjetničkih djela i prikupljeno 2.500 maraka. Postavka izložbe otvorena je u Kancelariji Vlade Republike Srpske.

U okviru Božićne humanitarne aukcije slika u Brčkom za pomoć djeci Kosova i Metohije izložena su 23 djela poznatih slikara iz Srbije i Republike Srpske.

- Ovo nije samo kulturna akcija, ovo je humanitarna akcija, i pozdravljam sve humanitarne akcije, pogotovo kada je vezana za umjetnost. Svima nama treba umjetnosti, ali treba i humanosti - izjavio je Miroslav Gravirć iz Brčkog.

- Veliki motiv je to da novac od prodatih slika ide za pomoć Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji, odnosno za izgradnju Centra za mlade i djecu sa poteškoćama u razvoju i Kosovskoj Mitrovici - izjavio je predsjednik SPKD Prosvjeta Brčko Dragan Tomić.

Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici, koji je u izgradnji, koristiće više od 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju. Iz resornog Ministarstva ističu zadovoljstvo, što se izložbena aukcija dešava u okviru obilježavnja Dana Republike Srpske.

- Zanteresovanost građana Brčko distirkta, je sasvim zadovoljavajuća. To pokazuje i našu humanu dimenziju. Evo, ja vjerujem da ćemo i na ovaj način pokazati da nikada ne zaboravljamo ono što je nama važno - izjavila je ministarka Uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić.

- Tako da sam siguran da će biti prikupljen odgovorajući iznos novaca, da li na ovaj ili neki drugi način, da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji - izjavio je gradonačelnik distrikta Brčko Siniša Milić.

Božićnu humanitarnu aukciju slika, koja je otvorena do 15. januara, organizovali su SPKD Prosvjeta Brčko i Odobor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.