latinica  ћирилица
13/01/2020 |  15:36 ⇒ 18:05 | Autor: RTRS

Novogodišnji paketići za djecu u Zvorniku

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika, Boračka organizacija Zvornik podijelila je paketiće za 187 djece iz boračkih kategorija i na ovaj način im poželjela srećnu i uspješnu 2020. godinu.

Novoj godini raduju se svi, a mališani najviše. Ni djeca u Zvorniku nisu izuzetak. Uoči pravoslavne Nove godine uživali su u druženju sa Djeda Mrazom, a posebno ih je obradovalo što su dobili novogodišnje paketiće.

- Radujem se ovom paketiću pošto je to čar Nove godine i treba sva djeca da dobiju paketiće jer to njima mnogo znači - rekla je Kristina Јasikovac.

- Drago mi je što sam dobila paketić jer volim Novu godinu, praznike i neka su sretni svima - rekla je Milica Krunić.

Čestitajući djeci božićne i novogodišnje praznike, i Dan Republike, predsjednik Boračke organizacije Zvornik Lazar Ristić poručio je da je ovo mali znak pažnje prema saborcima i njihovim potomcima.

- Cilj je da mi očuvamo tradiciju, da mi za srpsku Novu godinu svake godine dijelimo pakete. Drago nam je što toga i dalje ima, što su ljudi zainteresovani. Nastojimo da im na nekin način ovu srpsku Novu godinu uveličamo koliko-toliko - poručio je Ristić.

Predstavnici Boračke organizacije istakli su da je vidljiv određen napredak kada je riječ o položaju boraca u Zvorniku, ali da se moraju učiniti dodatni napori kako bi što veći broj njih dobio zaposlenje. Paketiće za djecu obezbijedili su lokalni sponzori, Boračka organizacija i Gradska uprava.