latinica  ћирилица
13/01/2020 |  16:37 ⇒ 16:38 | Autor: SRNA

Za Putinovo obraćanje Skupštini akreditovano skoro 900 novinara

Skoro 900 novinara ruskih i stranih medija akretidovano je za praćenje obraćanja predsjednika Rusije Vladimira Putina ruskom parlamentu, koje će se u srijedu, 15. januara, održati u Centralnoj hali za izložbe u moskovskom "Manežu", saopšteno je na internet stranici Kremlja.
Vladimir Putin (@KremlinRussia) - Foto: Twitter
Vladimir Putin (@KremlinRussia)Foto: Twitter

Na stranici je objavljen spisak od 885 novinara koji će moći da pokrivaju događaj, a među njima su dopisnici, kamermani, foto-reporteri i producenti. Većina akreditovanih novinara predstavnici su ruskih medija, ali obraćanje predsjednika Rusije tradicionalno privlači interesovanje predstavnika stranih medijskih kuća.

Na spisku se nalaze novinari koji predstavljaju najveće svjetske novinske agencije, listove i televizijske mreže iz raznih zemalja, prenio je TASS.

Obraćanje Putina Federalnoj Skupštini Ruske Federacije jedan je od najvažnijih godišnjih događaja na rasporedu ruskog predsjednika.

Govor ruskog predsjednika, kojim se predviđaju ciljevi i zadaci države, postaje vodič koji treba da prate Vlada Rusije i ruski parlament.

Sadržaj dokumenta obično se ne objavljuje unaprijed.