latinica  ћирилица
14/01/2020 |  09:27 ⇒ 14:35 | Autor: RTS

Barselona potvrdila: Valverde bivši, Setijen novi trener

Doskorašnji stručnjak Betisa Kike Setijen novi je trener Barselone, gdje će naslijediti Ernesta Valverdea, sa kojim je raskinut ugovor, saopštio je katalonski klub.
Kike Setjen (foto:@FCBarcelona) - Foto: Twitter
Kike Setjen (foto:@FCBarcelona)Foto: Twitter

Nakon višemjesečne, pa čak i godišnje sage oko ostanka Ernestea Valverdea na klupi Barselone, nezadovoljni navijači "Blaugrane", napokon su dočekali smjenu trenera.

Katalonski klub nakon sastanka održanog ranije u ponedjeljak, odlučio je da raskine saradnju sa 55-godišnjim Valverdeom, a na mjesto šefa struke dovede 61-godišnjeg Kikea Setijena.

Setijen je nekadašnji fudbaler Santandera i Atletiko Madrida, a u trenerskoj karijeri vodio je između ostalih Las Palmas, pomenuti Santander i Betis.

Upravo mu je angažman u Betisu bio posljednji prije nego što je potpisao sa Barselonom.

Setijen je u brojnim navratima naglašavao da mu je Barselona omiljeni klub, za koji je imao samo riječi hvale, počevši od filozofije tima, do fudbalera.

Betis je u dvije sezone, koliko ih je vodio Kike, završavao na šestom i desetom mjestu.

U trenutnom plasmanu u šampionatu Španije, Betis zauzima 13. poziciju.

Setijen je sa Barselonom potpisao ugovor na dvije i po godine. 

Ernesto Valverde rezultatima nije uspio da sačuva povjerenje i strpljenje uprave i navijača Barselone.

Španski stručnjak iz "Blaugrane" odlazi sa dva osvojena trofeja u domaćem šampionatu, jednim Kupom Kralja, ali i neuspjesima u Ligi šampiona. U dva navrata u polufinalima elitnog takmičenja Barselona nije odbranila velike prednosti od 4:1 protiv Rome i 3:0 protiv Liverpula.

U tekućoj sezoni Barselona se nalazi na diobi prvog mjesta sa Realom sa 40 osvojenih bodova, dok se u Ligi šampiona plasirala u nokaut fazu kao prvoplasirana ekipa Grupe F. Barselonu očekuje duel sa Napolijem.