latinica  ћирилица
14/01/2020 |  13:28 ⇒ 13:42 | Autor: SRNA

Herceg Novi: I za pravoslavnu Novu godinu poslate poruke protiv usvojenog Zakona

Brojni vjernici u Herceg Novom dočekali su pravoslavnu Novu godinu i još jednom poslali poruku protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je iz opštine Herceg Novi.
Herceg Novi - Foto: SRNA
Herceg NoviFoto: SRNA

Pravoslavna Nova godina u Herceg Novom dočekana je uz molebane, protestnu šetnju gradom i nalaganje badnjaka pred crkvom Svetog Arhangela Mihaila na Belavisti.

Brojnim vjernicima i sveštenstvu čestitali su predstavnici opštine Herceg Novi, sa predsjednikom opštine Stevanom Katićem na čelu.

Moleban je služen u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj, nakon čega su se vjernici i sveštenstvo uputili Njegoševom ulicom ka Belavisti, izražavajući još jednom protest protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, navodi se u saopštenju.

Pred crkvom Svetog Arhangela Mihaila služen je moleban povodom pravoslavne Nove godine i tradicionalno nalagani badnjaci, a potom je održan prigodan program.

Obraćajući se okupljenim građanima, Katić je još jednom istakao da Herceg Novi ne prihvata i neće prihvatiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti kakav je usvojen.

- Posebno sam ponosan na Herceg Novi, na sve vas koji ste svih ovih dana u tolikom broju izlazili na litije, što ste još jednom pokazali da je Herceg Novi simbol slobode u Crnoj Gori i da smo još jednom opravdali orden Svetog Save prvog stepena koji smo dobili prije dvije godine - poručio je Katić.

On je svima poželio mir, blagostanje i berićet uz obećanje da će naredna pravoslavna Nova godina biti proslavljena na istom mjestu, uz opšte narodno veselje i da će narod do tada odbraniti svoje svetinje.