latinica  ћирилица
14/01/2020 |  16:27 | Autor: SRNA

Sutra izbor članova u komisijama i delegacijama

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi sutra da izaberu članove zajedničkih komisija Parlamentarne skupštine BiH, kao i članove delagacija u međunarodnim organizacijama.
Zajedničke institucije BiH - Foto: RTRS
Zajedničke institucije BiHFoto: RTRS

Riječ je o članovima komisija iz Doma naroda u Zajedničkoj komisiji za odbranu i bezbjednost, Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije, Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj, Zajedničke komisije za evropske integracije, Zajedničke komisije za administrativne poslove, kao i Zajedničke komisije za ljudska prava.

Na sjednici bi delegati trebalo da imenuju članove delegacija parlamenta BiH iz Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a i u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je da budu imenovani i članovi delegacije parlamenta BiH iz Doma naroda u Interparlamentarnoj grupi BiH u Interparlamentarnoj uniji.

Delegati će imenovati i članove delegacija iz Parlamentarne skupštine BiH u Centralnoevropskoj inicijativi, u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran, u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Јugoistočnoj Evropi, kao i delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini frankofonskog govornog područja.

Sjednica će početi u 12.00 časova, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH