latinica  ћирилица
14/01/2020 |  18:53 ⇒ 18:55 | Autor: TANЈUG

Lazović: Nisam prilazio zelenoj zastavi, mi smo jedan narod

Rukometni reprezentativac Crne Gore Vuk Lazović, sin čuvenog srpskog glumca Danila Lazovića, izjavio je da su zlonamjerne tvrdnje da je pobejdu protiv Srbije na EP slavio sa "zelenom komitskom zastavom" i poručio da su Srbi i Crnogorci jedan narod.
Vuk Lazović (foto: Uros Hocevar / kolektiff) -
Vuk Lazović (foto: Uros Hocevar / kolektiff)

- U mom srcu mi smo jedan narod. Meni je majka Crnogorka, otac mi je Srbin. Volim obje države isto. Јa sam Srbin koji igra za Crnu Goru. Volim Crnu Goru i Srbiju. Nikada nikoga nisam provocirao i nikada neću. To što je sada takva situacija, što neki ljudi odozgo nameću takvu situaciju, manipulišu nama sportistima - rekao je Lazović za portal Balkan Hendbol.

Kako je naveo, da nije bilo zelenih dresova, vjerovatno bi se drugačije gledalo na tu utakmicu.

- To je opet politika, neću da ulazim u to, jer me ne zanima. Momke nisam htio da ostavim na cjedilu i da kažem da neću da igram. Oni su za mene braća, prihvatili su me kao svog. Doživljavam ih kao svoje. Izašli smo na teren, pobijedili, proslavili. Nikoga nisam provocirao, niti mahao zastavom - rekao Lazović.

On ističe da je svjestan šta bi mahanje zelenom zastavom moglo da proizvede i da joj zato nije ni prišao.

- Moj otac je bio veliki Srbin, znam ko je on, znam ko sam ja i cijela moja porodica. Baš iz tog razloga nisam želio da dođe do bilo kog kontakta i provokacije. Osuđujem laži koje su iznijete povodom te situacije, a koje su naštetile mom prezimenu i porodici - poručio je Lazović, koji je rođen u Beogradu i bio je omladinski reprezentativac Srbije.