latinica  ћирилица
15/01/2020 |  11:02 ⇒ 14:25 | Autor: RTRS

Kneževo: U slijetanju automobila poginuo Banjalučanin (16)

Banjalučanin M.Ј. (16) poginuo je u saobraćajnom udesu koji se desio sinoć na putnom pravcu Banjaluka-Kneževo, u mjestu Vidovo vrelo.
Policija Republike Srpske -
Policija Republike Srpske

Udes se dogodio kada je automobil audi, kojim je upravljao M.P. (29) iz Laktaša, oko 21.40 časova sletio sa puta.

Povrijeđeni su vozač M.P. i saputnici M.N. (30) iz Banjaluke i M.A. (31) takođe iz Banjaluke.

Uviđaj na licu mjesta nezgode obavila je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Gordana Mijatović, zajedno sa policijskim službenicima Policijska stanica Kneževo, saopšteno je iz Okuružnog javnog tužillaštva.

Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

UKC: 29-godišnjak stabilno

Zdravstveno stanje pacijenta čiji su inicijali M.P. /29/, koji je povrijeđen u ovoj saobraćajnoj nezgodi za sada je stabilno i u toku su dalje dijagnostičke procedure i opservacija, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Ljekar Klinike za ortopediju i traumatologiju Saša Prostran rekao je da je pacijentu M.P. povrijeđen vratni dio kičme, bez neuroloških oštećenja.

Načelnik Urgentnog centra UKC-a Dragan Rakanović rekao je da su pacijenti čiji su inicijali N.M. /30/ i A.M. /31/ pušteni na kućno liječenje uz terapijske preporuke.

Sinoć oko 23.00 časa sanitetskim vozilom Doma zdravlja Kneževo u Urgentni centar dovezeni su N.M. /30/, A.M. /31/ i M.P. /29/.