latinica  ћирилица
15/01/2020 |  13:44 ⇒ 13:49 | Autor: B92

Meloun je oduvijek volio Srbiju

Novi član stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije Majk Meloun oduvijek je imao lijepo mišljenje o državi Srbiji.
Majk Meloun (foto:Marko Јovanović) -
Majk Meloun (foto:Marko Јovanović)

Јedan od najpoznatijih proizvoda Srbije je rakija, alkoholno piće koje uglavnom oduševi ljude, a isto je reagovao i Meloun.

On je za američke medije otkrio zanimljivu anegdotu, kada je u posjeti Srbiji probao rakiju sa rođenim bratom Nikole Јokića i prokomentarisao srpske običaje.

- Svaki put kada vam se isprazni čašica, oni naspu novu, i to do vrha - podsjetio se Meloun tom prilikom.

Majk Meloun je u Klivlend Kavalirsima bio jedan od pomoćnika, a u to vrijeme je nastupao i Saša Pavlović koji je otkrio koliko je Meloun znao o dešavanja u Srbiji, njenoj istoriji i koliko cijeni srpski narod.

- Stalno mi je pričao o našoj istoriji, ratu u bivšoj Јugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene, a kad god bi vidio mog oca na tribinama, stalno mu je pokazivao tri prsta. On zaista obožava Srbiju. Znao sam da će biti dobar trener, samo je bilo potrebno da mu se pruži šansa. Kada sam vidio da je Јokić kod njega u timu, bio sam ubijeđen da će dobiti pravu šansu. Mnogo mi je drago što sarađuju na ovako visokom nivou i stvarno mi je žao što Denver nije uspio da se plasira u finale Zapadne konferencije - kaže Pavlović.

Kada se radi o njegovom pulenu Nikoli Јokiću, Meloun nikada nije štedeo riječi i jednom prilikom se zahvalio Srbiji na prilici da trenira takvog igrača i poručio da je on sjajan ambasador Srbije.

- Želio bih da poručim ljubiteljima košarke u Srbiji da smo im zahvalni što su nam omogućili da imamo Nikolu Јokića. Sjajan je igrač i ambasador vaše zemlje. Srećan sam što sam mu trener i što ga imam u timu - rekao je Meloun.

Trener Denvera je na kraju izjave "progovorio" i srpski, pa je rječju "dobro" u kombinaciji sa "very (jako)" napravio konstrukciju kojom je poslao poruku o igrama Nikole Јokića.

- Dobro, jako dobro - kazao je Meloun.