latinica  ћирилица
15/01/2020 |  15:56 ⇒ 15:56 | Autor: SRNA

Nešić: Božović ispunjava sve uslove za ministra

Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić rekao je da Mlađen Božović ispunjava sve uslove da bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, te da je novost to što SDA traži da se to imenovanje skine sa dnevnog reda sutrašnje sjednice ovog doma.
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Ako ste pažljivije slušali prethodne izjave SDA, oni su rekli da je za njih prihvatljiv svako ko prođe bezbjednosne i provjere Centralne izborne komisije /CIK/ - podsjetio je Nešić.

On je rekao da se danas na sjednici Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH nije raspravljalo o skidanju sa dnevnog reda tačke koja se odnosi na imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

- Ova tačka je obavezujuća i jedini ko može da povuče tačku s dnevnog reda je predlagač, u ovom slučaju predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija - pojasnio je Nešić.

On je podsjetio da je Božović prošao provjere Agencije za istrage i zaštitu BiH i CIK-a.

- Mi smo dobili akt gdje on ispunjava uslove da bude član Savjeta ministara - rekao je Nešić.

On je rekao da će Tegeltija danas održati konsultacije i donijeti konačnu odluku da li tačka koja se odnosi na imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice ostaje na dnevnom redu.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je danas da je predsjednik Kuluba SDA Adil Osmanović tražio da sa dnevnog reda sutrašnje sjednice ovog doma bude skinuta tačka koja se odnosi na imenovanje Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Zvizdić je, nakon današnjeg Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH u proširenom sastavu, rekao da SDA očekuje da razmatranje te tačke bude prolongirano za narednu sjednicu.

Povezane vijesti:

Zvizdić: SDA traži skidanje tačke o imenovanju Božovića za ministra