latinica  ћирилица
15/01/2020 |  19:00 ⇒ 19:01 | Autor: TANЈUG

Najbolji teniseri sakupili pet miliona za Australiju (FOTO/VIDEO)

Najveće teniske zvezde, među kojima je bio i Novak Đoković, učestvovale su na egzibicionom spektaklu na "Rod Lejver" areni u Melburnu. Pred početak prvog grend slema u sezoni Australijan opena, teniske zvijezde pokušavaju da prikupe pomoć za žrtve požara u Australiji.
Teniseri (foto: krstarica.com) -
Teniseri (foto: krstarica.com)

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Serena Vilijams i Karolina Voznijacki bili su najveće zvijezde među teniserima koje u Melburnu pokušale da prikupe pomoć ugroženima u devastirajućim požarima koji su opustošili Australiju i to na način na koji to najbolje rade – igrajući tenis.

Egzibicioni spektakl na "Rod Lejver" areni u Melburnu privukao je pažnju teniskog svijeta, a na kraju, iako rezultat nikako nije bio u prvom planu, Tim Serena (Vilijams) bio je bolji od Tima Karolina (Voznijacki).

Novak je u dublu sa Rafom odigrao meč protiv Cicipasa i Zvereva, a iskustvo je izašlo kao pobjednik u duelu sa mladošću.

Posljednji meč odigrali su Rodžer Federer i Nik Kirjos, a Švajcarac je slavio u taj-brejku jedinog seta sa 8:6.

Na egzibicionom turniru učestvovali su i Naomi Osaka, Dominik Tim, Petra Kvitova i Koko Gof, a osim vrhunskog tenisa publici je priređena i vrhunska zabava.

- Bilo je ovo vrlo emotivno za mene, naročito kada sam bio kod kuće u Kanberi. Nisam čak mogao da izađem iz kuće napolje. Zato sam izuzetno srećan što su Rodžer, Novak i Rafa podržali ovo. Svijet postaje sve svjesniji šta se ovdje dešava i radimo šta je u našoj moći da ovo prebrodimo zajedno - rekao je Kirjos.