latinica  ћирилица
16/01/2020 |  11:42 ⇒ 16:23 | Autor: RTRS

Tegeltija: Božović ostaje kandidat

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je danas da je imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice skinuto sa dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma PS BiH zbog konsultacija SNSD-a i SDA, ali da on i dalje ostaje njegov prijedlog za ovu funkciju.

- U okviru većine u Predstavničkom domu zatražene su dodatne konsultacije o dnevnom redu i bilo je jasno da nema dovoljno glasova za izbor Božovića pa sam tu tačku povukao - rekao je Tegeltija.

On je dodao da SDA nema nijednu primjedbu za Božovića, već da je u pitanju "više otvorenih pitanja između ove stranke i SNSD-a.

- Ima više pitanja koja su otvorena izneđu SDA i SNSD. Ne očekuje se ništa da Savjet ministra uradi - ocijenio je Tegeltija.

On je naveo da Savjet ministara nesmetano radi, da ne postoje nikakve blokade i da političke partije nisu ništa zahtijevale od njega ili članova Savjeta.

- Nadam se da će sve konsultacije biti završene do 4. februara i očekujem da na toj sjednici Božović bude imenovan -rekao je Tegeltija.

Povezane vijesti:

Imenovanje Božovića skinuto sa dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma