latinica  ћирилица
16/01/2020 |  12:10 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Kosovska Mitrovica: Odata počast Oliveru Ivanoviću (FOTO/VIDEO)

U Kosovskoj Mitrovici, na mjestu gdje je prije dvije godine ubijen, stranačke kolege, predstavnici Srpske liste, bivša supruga i prijatelji zapalili su svijeće i odali počast Oliveru Ivanoviću.
Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića (foto:kossev) -
Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića (foto:kossev)

Bivša supruga Marina Ivanović, potpredsjednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović i predsjednik Srpske liste Goran Rakić, izjavili su da će insistirati da ubistvo Olivera Ivanovića bude rasvijetljeno, a da nalogodavci i izvršioci budu kažnjeni, piše portal KosSev.

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića (foto:kossev)

Božovićeva je poručila da "pravi ubica mora da odgovara", dok je Goran Rakić, predsjednik Srpske liste i protivkandidat Olivera Ivanovića u dva izborna ciklusa za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice, najavio da će uputiti zahtjev za sprovođenje međunarodne istrage o ubistvu Ivanovića.

- I dalje stoji pitanje bez odgovora - ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića? Јa mogu samo sa ovog mesta danas, poslije dvije godine da poručim da ćemo svi zajedno raditi na tome da se to ubistvo rasvijetli i pravi nalogodavci i prave ubice se izvedu pred lice pravde - rekla je Božović dodajući da su istu vrstu poruke dobili jutros i od Vlade Srbije.

Rakić je pozvao prištinske institucije i međunarodnu zajednicu da što prije razriješe slučaj ubistva Ivanovića.

- Ovo što smo zadnje mogli da čujemo, kada su optužili najbližeg saradnika, sekretaricu Olivera Ivanovića, ukazuje na to u kojem pravcu ide ova istraga. Nećemo odustati od traženja pravde i već koliko danas, poslaćemo pismo na sve adrese, pismo međunarodnoj zajednici da se i ona uključi, da pošalju svoj istražni tim i da pomognu Prištini, ako već ona nije u stanju da otkrije - rekao je Rakić.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, ispred sjedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.

U Prištini je podignuta optužnica protiv šest osoba, osumnjičenih za pomaganje.

Povezane vijesti:

Pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save