latinica  ћирилица
16/01/2020 |  13:09 | Autor: SRNA

Đurić: Političke strukture u Prištini ne dijele regionalne vrijednosti

Beograd je opredijeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i za sve regionalne inicijative koje bi unaprijedile saradnju i povjerenje među društvima i narodima na zapadnom Balkanu, ali u ovom trenutku u Prištini ne postoje političke strukture koje dijele te vrijednosti, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić - Foto: RTRS
Marko ĐurićFoto: RTRS

Đurić se sastao u Beogradu sa novoimenovanim ambasadorom Grčke u Srbiji Јorgosom Djakofotakisom i upoznao ga o političko-bezbjednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se suočava srpski narod u pokrajini.

Zahvalivši za dosljednu podršku Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, Đurić je istakao da je prijateljstvo srpskog i grčkog naroda jedan od najčvršćih stubova stabilnosti u Јugoistočnoj Evropi i da je uspješno prošlo brojne istorijske testove.

Prema njegovim riječima, sloboda protoka ljudi, robe, usluga i kapitala jeste tekovina na kojoj je građen i učvršćen mir u savremenoj Evropi, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

- Zato taj model treba da slijede i države ovog regiona kako bi došlo do trajne stabilizacije i unapređenja odnosa - istakao je Đurić.