latinica  ћирилица
17/01/2020 |  12:12 ⇒ 14:35 | Autor: RTRS

Јakšić ostavio dubok trag u stručnoj i naučnoj javnosti

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici bivšeg senatora Republike Srpske i dugogodišnjeg direktora banjalučkog Ekonomskog instituta Duška Јakšića koji je preminuo u 84. godini.
Palata predsjednika Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata predsjednika Republike SrpskeFoto: RTRS

- U ime građana Republike Srpske i svoje ime, sa iskrenim saosjećanjem i poštovanjem, upućujem izraze saučešća porodici Јakšić. Svojim profesionalnim angažmanom, Duško Јakšić je ostavio dubok trag u stručnoj i naučnoj javnosti Republike Srpske - navela je Cvijanovićeva u telegramu saučešća.

Predsjednica Srpske je istakla da je Јakšićev odlazak nenadokadiv gubitak, ne samo za njegovu porodicu, nego i za cjelokupnu javnost Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je u ime Narodne skupštine i svoje lično ime telegram saučešća porodici Јakšić.

- Svojim stručnim i naučnim radom, ali i ličnim angažovanjem, Duško Јakšić je godinama bio prepoznatljivo ime u javnosti Republike Srpske. Neka mu je vječna slava - navodi se u telegramu.

Telegram saučešća uputio je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, istakavši da je sa žaljenjem primio vijest o smrti Јakšića čiji odlazak predstavlja veliki gubitak za njegovu porodicu, prijatelje, ali i za cjelokupnu javnost Republike Srpske.

- Ostaće upamćen kao uvažen i poštovan čovjek koji je svojim profesionalnim angažmanom i predanim radom ostavio neizbrisiv trag u javnom i akademskom životu Republike Srpske. U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime upućujem vam izraze najdubljeg i iskrenog saučešća - navodi se u telegramu premijera Srpske.

Telegram saučešća uputio je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istakao da je sa žaljenjem primio vijest o smrti Duška Јakšića, koji je svojim radom, stručnošću i profesionalnim savjetima ostavio dubok trag u razvoju Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da je Јakšićeva smrt veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za cjelokupnu akademsku i naučnu zajednicu u Republici Srpskoj.

- Saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu srpskog člana Predsjedništva.

Bivši senator Republike Srpske i dugogodišnji direktor banjalučkog Ekonomskog instituta Duško Јakšić preminuo je u Banjaluci u 84. godini.

Komemorativna sjednica biće održana sutra u 11.00 časova u Maloj sali Banskog dvora, a sahrana u 14.00 časova na groblju Barakovac, opština Čelinac.