latinica  ћирилица
19/01/2020 |  14:20 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Branka Јotanović prva doplivala do Časnog krsta

Branka Јotanović pobjednik je plivanja za Časni krst na rijeci Vrbanji u Kotor Varošu, koje je bodrilo oko tri hiljade posjetilaca.
Kotor Varoš: Bogojavljenje - Foto: SRNA
Kotor Varoš: BogojavljenjeFoto: SRNA

Јotanovićeva, koja je bila među 19 takmičara, dobila je zlatni dukat koji je darovala Ljerka Petrović, umjetničkom slikom Gorana Čupića i zastavama Republike Srpske i Vojske Srpske koje joj je uručio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Јotanovićeva je rekla da je plivanjem za Časni krst ispunila svoju dušu vjerom u Boga.

- Zahvalila bih se svima koji su organizovali ovu manifestaciju i nadam se da će nas narednih godina biti još više. Svim momcima koji su učestvovali čestitam, jer smo mi svi zajedno pobjednici - rekao je Јotanovićeva.

Pokloni su uručeni i pobjednicima prethodna tri bogojavljenska plivanja za Časni krst Borislavu Bogdaniću, Bojanu Maksimoviću i Karađorđu Marinkoviću, kao i najmlađem takmičaru Danielu Kršiću.

Prije plivanja za Časni krst služena je liturgija u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu, odakle je kroz grad krenula svečana litija ka mostu u naselju Kotor, gdje je osveštana voda i krst spušten u Vrbanju.

Za sve učesnike plivanja za Časni krst načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obezbijedio je majice kao trajnu uspomenu na ovaj dan.