latinica  ћирилица
19/01/2020 |  19:28 ⇒ 20/01/2020 | 08:35 | Autor: RTRS

Carević: Zakon izlazi iz svih okvira civilizacijskih normi

U crnogorskim gradovima, i večeras su održani molebani i protestne šetnje, zbog spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Masovno okupljanje je i u Budvi.

Budvom odzvanje pjesma vjernika, ispred crkve "Svete trojice". Građani su neumorni u traženju načina da se odbrane svetinje u Crnoj Gori.

Predsjednik opštine Budva Marko Carević za RTRS ističe da je narod najbolji pokazatelj da ovakvo stanje nesmije ostati zacementirano.

- Neću da se obazirem na poruke Đukanovića iz Majamija. Treba sjesti i razgovarati, drugačije nema riješenja. Srpski narod prolazi kroz težak period, ne samo sada, već od referenduma o odvajanju Crne Gore. Sada su sve maske pale. Narod je progovorio. Ovu bitku nesmijemo izgubiti. Srpski narod u Crnoj Gori je dominantan. Niko se više ne plaši. Mnogo je ovdje bilo osvajača, vjekovima unazad, ali niko nije dirao crkvu. Ovo je van okvira svih civilizacijskih normi, van svih Zakona, i ne želimo to da prihvatimo - poručio je Carević za RTRS.

Carević se posebno zahvalio na podršci, kako kaže, braći iz Republike Srpske, jer u Crnoj Gori sa posebnom pažnjom prate šta se dešava od Banjaluke do Trebinja, i to samo pokazuje da jedinstvo srpskog naroda nikada nije bilo jače.