latinica  ћирилица
20/01/2020 |  08:43 | Autor: SRNA

Trivićeva poželjela uspješno drugo polugodište

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić poželjela je učenicima osnovnih i srednjih škola, rukovodstvu, nastavnom i vannastavnom osoblju uspješan današnji početak drugog polugodišta u školskoj 2019/2020. godini.
Natalija Trivić - Foto: SRNA
Natalija TrivićFoto: SRNA

- Pred vama je mogućnost da u nastavku ove školske godine postignete još bolje rezultate i ostvarite željeni uspjeh. Posebno je važno da u školama bude njegovani timski rad i prijateljstvo, te da jedni drugima budete podrška u savladavanju izazova. Vjerujem da ćete tako na putu do zacrtanih ciljeva steći dragocjena iskustva i iskrene prijatelje - navedeno je u čestitki Trivićeve.

Ministarstvo prosvjete i kulture opredijeljeno je za razvoj predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja u Srpskoj i otpočelo je niz aktivnosti na inoviranju nastavnih planova i programa, digitalizaciji udžbenika, stručnom usavršavanju vaspitno-obrazovnih radnika, kao i jačanju povezanosti obrazovanja sa tržištem rada, saopšteno je iz ovog ministarstva.

- Naš cilj je izmjena saznavanja sa koncepcije poučavanja na koncepciju učenja i sticanja znanja koje će učenicima koristiti u daljem školovanju i radu, te olakšati im budući put do zaposlenja. Želim vam uspjeh u savladavanju novih školskih, ali i životnih lekcija, učenicima da sa lakoćom stiču nova znanja i vještine a nastavnicima da nastave uspješan put profesionalnog razvoja - istakla je Trivićeva.

Nastava u drugom polugodištu za učenike osnovnih škola biće završena najkasnije 19. juna, a za učenike završnog razreda najkasnije 5. juna.

Za učenike srednjih škola nastava u drugom polugodištu biće završena 10. juna, za učenike umjetničkih škola 3. juna, a za učenike završnih razreda 13. maja, odnosno za učenike završnih razreda umjetničkih škola 20. maja.

Proljećni raspust trajaće od 13. do 17. aprila.