latinica  ћирилица
20/01/2020 |  14:12 ⇒ 21/01/2020 | 08:22 | Autor: SRNA

UKC: Protiv uhapšenog radnika biće preduzete mjere

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske saopštio je da će poslovodstvo ove zdravstvene ustanove preduzeti zakonom predviđene mjere protiv svog radnika koji je uhapšen zbog sumnje da se neetički ponašao prema pacijentu.
UKC RS - Foto: RTRS
UKC RSFoto: RTRS

- Dežurno osoblje je jutros obavijestilo poslovodstvo UKC-a da se radnik ponašao neetički prema pacijentu, te da su o tome odmah obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske da bi navedeni slučaj bio ispitan. Naša ustanova je na raspolaganju nadležnim institucijama s ciljem utvrđivanja istine i eventualne odgovornosti - navedeno je u saopštenju.

U UKC-u Srpske istakli su da je pacijent svetinja, te da preduzimaju sve da bude zaštićena njegova ličnost i integritet.

Pripadnici banjalučke policije uhapsili su danas lice čiji su inicijali D.G. zbog sumnje da je u UKC Republike Srpske obljubilo nemoćno lice, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da ova uprava u koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima operativne i istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja okolnosti krivičnog djela.

Povezane vijesti:

Hapšenje zbog obljube nemoćnog lica