latinica  ћирилица
20/01/2020 |  19:42 ⇒ 21/01/2020 | 12:19 | Autor: RTRS

Uhapšen načelnik Klinike, više lica saslušano

Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske potresa afera. Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Darko Golić, uhapšen je zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim pacijentom. Slučaj koji policija još istražuje, rukovodstvu je prijavilo osoblje bolnice.

Golić je osumnjičen za obljubu nad nemoćnim licem. Navodno, obljubio je 36-godišnjeg pacijenta, a prema riječima generalnog direktora najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj, Vlade Đajića, policiji je slučaj prijavilo rukovodstvo UKC-a, a njima dežurno osoblje.

- Odmah smo pozvali nadležne organe MUP-a da preduzmu sve odgovarajuće mjere jer nam je cilj da zaštitimo sve i jednog pacijenta u našoj ustanovi - ističe Đajić.

A u Policijskoj upravi ispitivanje svjedoka i prikupljanje dokaza i dalje traju. Saslušavaju se svi zaposleni na UKC-u Republike Srpske koji su radili protekla 24 časa.

- U koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti krivičnog djela. U okviru ovih aktivnosti u prostorijama Policijske uprave Banjaluka više lica je saslušano - navela je Danijela Mučibabić, portparolka Policijske uprave Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavila ATV, uz osumnjičenog Golića, pod lupom policije je i dvoje ljekara, te glavna sestra Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje. Oni su osumnjičeni za neprijavljivanje krivičnog djela ili počinioca.

Povezane vijesti:

UKC: Uhapšen načelnik, ljekari i glavna sestra na informativnom razgovoru (AUDIO)

Uhapšen načelnik Klinike zbog sumnje da je počinio obljubu nad pacijentom

UKC: Protiv uhapšenog radnika biće preduzete mjere

Hapšenje zbog obljube nemoćnog lica