latinica  ћирилица
21/01/2020 |  10:34 ⇒ 10:36 | Autor: SRNA

Štrbac: Samo SNSD i jedinstvena politika mogu pomoći Srbima u FBiH

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aleksandar Štrbac rekao je Srni da samo SNSD, kao najveća srpska stranka u Republici Srpskoj i BiH, može pomoći i zaštiti srpski narod u Federaciji.
Drvar - Foto: RTRS
DrvarFoto: RTRS

Štrbac, koji je napustio Srpsku naprednu stranku i zvanično pristupio SNSD-u, istakao je da se na ovaj politički potez odlučio zbog vođenja nepromišljene i privatne politike SNS-a.

On je istakao da je mandat u SNSD-u za njega velika čast i ogromna obaveza - da kroz najveću srpsku političku partiju u BiH na najbolji način doprinse pozicioniranju i zaštiti interesa srpskog naroda u Livanjskom kantonu i FBiH.

Štrbac je ukazao da svaka jedinstvena politika i nacionalna aktivnost, kao što je najavljeni dolazak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Drvar, gdje će zvanično biti otvoren proizvodni pogon Fabrike "Јumko" iz Vranja, ulivaju sigurnost kod građana.

On je poručio da političko jedinstvo srpskih predstavnika na višim nivoima vlasti ima ključni značaj za opstanak Srba na njihovim vjekovnim ognjištima.

Centralna izborna komisija BiH oduzela je mandat poslaniku u Skupštini Livanjskog kantona i srpskom delegatu u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Dušku Radunu jer je pravosnažno osuđen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Radunovo mjesto u kantonalnoj skupštini i Domu naroda Parlamenta FBiH dodijeljeno je prvom sa liste SNS-a - Aleksandru Štrpcu, koji je napustio SNS i zvanično pristupio SNSD-u.

Aleksandar Štrbac je tada istakao da je iz SNSD-a dobio poziv koji se ne odbija, jer želi da bude dio srpske političke reprezentacije u Livanjskom kantonu i na nivou FBiH kako bi bili zaštićeni interesi srpskog naroda.