latinica  ћирилица
21/01/2020 |  13:38 | Autor: SRNA

U srijedu sunčano

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti pretežno sunčano vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha od pet do devet, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.
Nebo - Foto: ilustracija
NeboFoto: ilustracija

Јutro će biti hladno, pretežno vedro ili sa malom oblačnošću, dok je ponegdje oko rijeka i u kotlinama moguća magla. Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus četiri do minus jedan, na planinama oko minus osam, a na jugu Hercegovine oko tri stepena Celzijusova.

Tokom dana biće pretežno sunčano, uz prolaznu umjerenu oblačnost sa zapada koja će zahvatiti većinu krajeva, dok će tokom noći biti vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab vjetar promjenljivog smjera.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 13.00 časova: Sokolac minus jedan, Kalinovik i Ivan sedlo nula, Srebrenica, Јajce i Bjelašnica jedan, Višegrad, Mrkonjić Grad, Rudo, Foča, Sarajevo, Tuzla, Bihać, Bugojno i Doboj dva, Zvornik i Han Pijesak tri, Banjaluka, Zenica i Bijeljina četiri, Nevesinje pet, Gacko sedam, Bileća i Mostar osam, te Trebinje 11 stepeni Celzijusovih.