latinica  ћирилица
21/01/2020 |  13:41 ⇒ 20:26 | Autor: SRNA

Narednih dana pretežno vedro, u subotu kiša

U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se pretežno vedro vrijeme, dok će u subotu biti umjereno do pretežno oblačno sa kišom.

Sutra će jutro biti hladno i pretežno vedro, po kotlinama i riječnim dolinama sa maglom, a tokom dana pretežno sunčano uz prolaznu umjerenu oblačnost sa zapada.

Јutarnja temperatura vazduha od minisu četiri do minu jedan stepen, na planinama i visoravnima oko minus osam, na jugu Hercegovine oko tri stepena Celzijusova. Najviša dnevna temperatura od pet do devet, na jugu do 11, a u višim predjelima od četiri stepena.

U četvrtak, 23. januara jutro će biti pretežno vedro sa malom oblačnošću, u kotlinama i riječnim dolinama sa lokalnom maglom. Tokom dana sunčano i toplije uz malu dnevnu oblačnost, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura od minus tri do nula, na planinama i visoravnima oko minus osam, na jugu Hercegovine oko tri stepena. Najviša dnevna od pet do 10, na jugu do 13 stepeni, a u višim predjelima od tri stepena.

U petak, 24. januara jutro će biti pretežno vedro i hladno sa malom oblačnošću, u kotlinama i riječnim dolinama sa maglom. Tokom dana sunčano uz malu dnevnu oblačnost i toplije. Kasno poslijepodne povećanje oblačnosti koja dolazi sa zapada.

Јutarnja temperatura od minus tri do nula, na planinama i visoravnima oko minus sedam, na jugu Hercegovine oko četiri stepena. Najviša dnevna temperatura od šest do 10, na jugu do 12, a u višim predjelima od tri stepena.

U subotu, 25. januara ujutro umjereno do potpuno oblačno, kasnije prijepodne oblačnost sa zapada donosi slabu kišu na jugu i jugozapadu, koja će se tokom dana proširiti i na centralne više predjele.

Na jugu Hercegovine mogući su i pljuskovi, dok će u sjevernijim krajevima tokom dana biti oblačno i suvo i znatno toplije u odnosu na ostale krajeve.

Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do tri, na planinama i visoravnima oko minus tri, na sjeverozapadu Krajine i jugu Hercegovine oko šest stepeni. Najviša dnevna temperatura od četiri do 10, na sjeveru do 13 stepeni Celzijuzsovih.