latinica  ћирилица
21/01/2020 |  16:14 ⇒ 21:04 | Autor: TANЈUG

Vučić iz Davosa: Nije bilo nijedne primjedbe na ekonomiju, samo pohvale (FOTO)

Na panelima i sastancima u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu nije se mogla čuti nijedna primjedba na račun srpske ekonomije, već samo pohvale, prenio je novinarima predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić u Davosu (Foto:Instagram Budućnost Srbije AV/Tanjug) -
Vučić u Davosu (Foto:Instagram Budućnost Srbije AV/Tanjug)

Vučić ističe da, za razliku od političkog panela o Zapadnom Balkanu, na kojima je bilo primjedbi upućenih na račun Srbije, zbog nabavke naoružanja, mada defanzivnog, da su na ekonomskom panelu svi čestitali Srbiji.

Kaže da su napredak srpske ekonomije pohvalili predstavnici Svjetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i da je i i sam direktor EBRD Suma Čakrabarti rekao da je prethodna godina bila rekordna za Srbiju i da je potrošila više od 500 miliona evra za projekte.

      View this post on Instagram

"Imao sam dosta važnih razgovora što je za Srbiju od ogromnog značaja i tome ovaj forum služi. Ovde sam da se borim za našu zemlju, da zastupam interese naših građana i ponosan sam na to. Za nas su svakako najvažniji razgovori bili sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika Trampa, Robertom O'Brajanom, imali smo jedan otvoren, iskren i veoma prijateljski razgovor i rekao sam mu da bismo voleli da ugostimo predsednika Trampa u Beogradu. Što se tiče ekonomije, Srbiji su svi čestitali na ostvarenim rezultatima, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Čakrabarti je rekao da je ovo rekordna godina za Srbiju. Govorio sam o našim planovima, o prelasku sa školskog na radni nivo i dalje nam je potrebno više dualnog obrazovanja da se pripremimo za budućnost. Bilo je reči i o evropskom putu Srbije, to je naš put, ali moramo da vodimo racionalnu politiku." #WEF20

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 21, 2020 at 6:29am PST

– Nijednu prmjedbu nisu imali što se tiče ekonomije – dodao je Vučić i naveo da je na panelu o generisanju rasta u Centralnoj i Istočnoj Evropi govorio o značaju prelaska sa školskog na radni nivo u Srbiji.

To je za nas ključni problem, dodao je Vučić i ukazao na značaj da se što više mladih uključi u dualno obrazovanje.

– Ne možemo mlade da zadržimo samo ako u dualno obrazovanje uključimo desetine hiljada đaka već stotine hiljada. Tamo mogu jedino da se pripreme za budućnost – dodao je.

      View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 21, 2020 at 5:32am PST

Vučić kaže da je na tom panelu ukazao i na problem odliva mozgova, kao i o tome da Srbija taj problem rješava već ubrzanim povećanjem plata.

To nije jednostavno i ne može da se uradi preko noći, dodao je Vučić.