latinica  ћирилица
21/01/2020 |  19:03 ⇒ 19:09 | Autor: SRNA

Međunarodnom saradnjom do boljih uslova za ekonomski rast (FOTO)

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac informisao je danas delegaciju UNDP-a da je resorno ministarstvo u potpunosti posvećeno međunarodnoj saradnji, uključujući i saradnju sa UNDP-om, s ciljem stvaranja boljih uslova za privredni i ekonomski rast u BiH.
Sastanak u Sarajevu (Foto:twitter.com/UNDPBiH) -
Sastanak u Sarajevu (Foto:twitter.com/UNDPBiH)

Košarac je sa delegacijom UNDP-a, predvođenom zamjenikom direktora za Evropu i centralnu Aziju Agi Veres, razgovarao o saradnji ove agencije UN sa institucijama u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Delegacija je informisala Košarca da UNDP trenutno sprovodi 15 projekata u BiH koji su u nadležnosti Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Sagovornici su konstatovali da postoji visok stepen saradnje, kao i uključenosti Ministarstva i drugih nivoa vlasti u implementaciju UNDP-ovih projekata u oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, te energetske efikasnosti.

Ukazano je i na potrebu saradnje u realizaciji projekata u segmentu poljoprivrede, turizma i ekonomije.

Košarac je naglasio da će Ministarstvo sa aspekta svoje nadležnosti koordinisati već definisanim politikama i strateškim dokumentima entiteta i Brčko distrikta.