latinica  ћирилица
21/01/2020 |  19:49 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Saradnja Sindikata obrazovanja Srpske i Sicilije

Mala primanja i penzije, pitanje ugovora na određeno, rad na crno - zajedničke su muke radnika u obrazovnom sistemu Srpske i Italije.

To su poručili sindikalci sa Sicilije istakavši da je položaj zaposlenih radnika u oblasti prosvjete u Srpskoj i Italiji sličan.

U Sindikatu obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske najavljuju u narednom periodu intenzivniju saradnju sa sicilijanskim sindikatom radi intenzivnije razmjene iskustava u borbi za prava i status zaposlenih.

- Imamo konkretne ponude italijanskih osnovnih i srednjih škola i fakulteta sa Sicilije za saradnju u narednim periodu i ubjeđen sam da će do ljeta ta saradnja biti unaprijeđena i da će predstavnici ovih institucija posjetiti Siciliju i da će nam uzvratiti posjetu - rekao je Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske.

Alfio Manino, generalni sekretar Sindikata obrazovanja, nauke i kulture regije Sicilije rekao je posjetom Srpskoj ojačana saradnja sindikata iz Srpske i Sicilije, jer, kako kaže, borba za prava radnika i dostojanstven život prevazilazi nacionalnu borbu.