latinica  ћирилица
21/01/2020 |  21:26 ⇒ 21:32 | Autor: RTS

Partizan poslije velike borbe poražen od Darušafake (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Partizana poraženi su od Darušafake sa 65:63 u meču trećeg kola top 16 faze Evrokupa. Naredne nedjelje ove dvije ekipe se sastaju u Beogradu.
Darušafaka-Partizan (@PartizanBC) - Foto: Twitter
Darušafaka-Partizan (@PartizanBC)Foto: Twitter

Crno-bijeli su zabilježili i prvi poraz u nastavku takmičenja u Evrokupu. Nakon dvije pobjede, poraženi su od Darušafake. Mogli su i do novog trijumfa. Nijanse su odlučivale, a tas je ipak prevagnuo na stranu domaćina. Obje ekipe sada imaju isti skor - dvije pobjede i jedan poraz, slijedi revanš u Beogradu.

Tvrda utakmica, mali broj poena, velika borba pod oba koša. Ekipe su postizale koševe u serijama. Partizan je odličnom odbranom uspio da riješi prvo poluvrijeme u svoju korist. U napadu nije baš sve najbolje funkcionisalo, pa se na odmor otišlo pri vođstvu srpskog tima od 32:30.

U nastavku crno-bijeli su počeli serijom od 4:0, uz nekoliko promašenih slobodnih bacanja za tri minuta igre. Potom se probudila Darušafaka, stegla odbranu i preokrenula rezultat u svoju korist - 44:38.

Nastavio je domaćin sa dobrom igrom i u posljednjem periodu, kontrolisao je rezultat i nije dozvolio crno-bijelima da se vrate u meč. Partizan je konstantno pokušavao, prijetio, međutim, u odlučujućim momentima nije imao dovoljno koncentracije, što je olakšalo posao Darušafaki.

Crno-bijeli se nisu predavali, sa nekoliko vezanih koševa uspjeli su da se vrate u meč i u posljednja dva minuta uđu sa zaostatkom od tri peona - 63:60. Posljednji minut donio je veliku dramu - Partizan je prišao na minus jedan - 63:62.

Posljednji napad, Zagorac je imao otvoren put, odlučio je da zastane i proba da trojkom riješi meč u korist Partizana, međutim, ruka je zadrhrala i nije uspio da dobaci do koša. Na kraju Darušafaka dolazi do pobjede.

Zagorac, Pejdž i Makadu su postigli po 13 poena za crno-bijele. Kod Darušafake, Demir je postigao 13, a DŽons 12 poena.