latinica  ћирилица
22/01/2020 |  08:59 ⇒ 09:00 | Autor: sputniknews.com

Vučić: U petak s Grenelom

Predsjednik Aleksandar Vučić najavio je da će se u petak ujutru u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom predsjednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i naveo da je SAD spremna da čuje zahtjeve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije.
Aleksandar Vučić (foto:tvprva) -
Aleksandar Vučić (foto:tvprva)

Vučić je za RTS iz Davosa rekao da će se sa Grenelom sastati u petak ujutru, u osam sati.

Predsjednik Srbije je juče u Davosu na marginama Svjetskog ekonomskog foruma razgovarao i sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Donalda Trampa Robertom O' Brajanom.

Vučić kaže da je O' Brajan pristojan čovjek koji želi da čuje i ume da sluša i predstavnike zemalja koje su manje ekonomske snage i značaja u odnosu na SAD.

- Mislim da on dobro razumije poziciju Srbije - rekao je Vučić.

On je naveo da je pozicija Srbije po pitanju KiM teška i da je odnos SAD prema Kosovu suprotan odnosu Srbije, ali da su sada spremni da čuju njene zahtjeve i stavove.

- Ne govorim da će sad SAD da pređe na našu stranu, kako bi neko pomislio, ali su spremni da čuju koji su naši zahtevi i problemi, šta Srbija po tom pitanju misli. U tom smislu mislim da smo otvorili neka vrata iza kojih možemo da razgovaramo otvorenije sa američkim partnerima nego ranije - rekao je Vučić za RTS iz Davosa, prenio je Tanjug.