latinica  ћирилица
22/01/2020 |  13:42 ⇒ 20:21 | Autor: SRNA

U četvrtak sunčano i toplije

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti pretežno sunčano i toplije, uz malu oblačnost i najvišu dnevnu temperaturu vazduha od pet do 10, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

Јutro će biti hladno i pretežno vedro, u Sarajevsko-romanijskoj regiji umjereno oblačno, dok će po kotlinama i riječnim dolinama biti magle.

Јutarnja temperatura vazduha od minus četiri do minus jedan, na planinama i visoravnima oko minus osam, a na jugu Hercegovine oko tri stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera, dok će u Hercegovini biti umjerene bure.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 13.00 časova: Rudo minus tri, Sokolac i Foča minus jedan, Doboj, Bugojno, Sarajevo i Zenica jedan, Srebrenica i Bjelašnica dva, Mrkonjić Grad i Јajce tri, Prijedor, Ivan sedlo i Bijeljina četiri, Gacko, Tuzla i Bihać pet, Zvornik, Han Pijesak i Nevesinje šest, Banjaluka sedam, Bileća i Kalinovik osam, te Mostar 10 i Trebinje 11 stepeni Celzijusovih.