latinica  ћирилица
22/01/2020 |  18:12 | Autor: SRNA

Realizovati konkretne projekte BiH i Italije (FOTO)

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija naglasio je u razgovoru sa ambasadorom Italije u BiH Nikolom Minasijem da BiH i Italija imaju razvijenu saradnju u različitim oblastima, te iskazao spremnost da se dobri odnosi iskoriste i za realizaciju konkretnih projekata da bi ekonomska saradnja ubuduće bila podignuta na viši nivo.
Tegeltija-Minasi - Foto: RTRS
Tegeltija-MinasiFoto: RTRS

Tegeltija je istakao da je novoformirani Savjet ministara u potpunosti opredijeljen za nastavak evropskih integracija i dodao da proces pridruživanja EU zahtijeva posvećenost i koordinaciju svih nivoa vlasti, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti.

Na današnjem sastanku u Sarajevu razgovarano je o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, sa naglaskom na razvoj i unapređenje privredne saradnje dvije zemlje, kao i o temama u vezi sa procesom evropskih integracija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim temama, a ambasador Minasi je prenio čestitke premijera Republike Italije Đuzepea Kontija Tegeltiji povodom preuzimanja nove dužnosti, dodaje se u saopštenju.