latinica  ћирилица
22/01/2020 |  18:34 | Autor: SRNA

Komisija dala saglasnost za ratifikovanje ugovora za koridor 5C u Srpskoj

Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dala je saglasnost za ratifikovanje ugovora o grantu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na Koridor 5C u Republici Srpskoj, dio jedan, te ugovora o slobodnoj trgovini sa Turskom.
Koridor 5C - Foto: Screenshot/YouTube
Koridor 5CFoto: Screenshot/YouTube

Komisija je danas dala pozitivno mišljenje, te Domu naroda preporučila davanje saglasnosti za ratifikovanje velikog broja sporazuma, ugovora i protokola.

Članovi Komisije dali su saglasnost za ratifikovanje Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije, te sporazuma sa Vladom Austrije o razmjeni i međusobnoj zaštiti klasifikovanih podataka i Vladom Turske o vojno-finansijskoj saradnji, saopšteno je iz ove komisije.

Komisija je odgodila izjašnjavanje o Protokolu o izmjenama i dopunama Protokola između Savjeta ministara i Vlade Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina-zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu i Rijadu, a od nadležnog ministarstva zatražila je potpuniju informaciju o ovom protokolu.

Članovi Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije izabrali su danas Marinu Pendeš za prvog zamjenika predsjedavajućeg ove komisije, a Dušanku Majkić za drugog zamjenika, te utvrdili prijedlog članova grupa prijateljstva Parlamentarne skupštine iz Doma naroda.

Komisija je danas primila k znanju veliki broj izvještaja o međunarodnim aktivnostima komisija i delegacija Parlamentarne skupštine BiH.