latinica  ћирилица
22/01/2020 |  19:21 ⇒ 19:23 | Autor: SRNA

"Ritam Evrope": Audicija u Bileći 31. januara

U Bileći će 31. januara biti održana audicija za najveće dječije muzičko takmičenje "Ritam Evrope", saopšteno je iz opštinske uprave.
Bileća: Audicija za "Ritam Evrope" - Foto: SRNA
Bileća: Audicija za "Ritam Evrope"Foto: SRNA

Audicija će biti održana od 10.00 časova u Domu kulture "Јevto Dedijer", a predaudicija 28. januara u 15.30 časova.

Odabrani će imati priliku da talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom šestomjesečne obuke koju će voditi organizatori takmičenja.

U Republici Srpskoj će ove godine prvi put biti održan festival "Ritam Evrope" na kojem će mladi uzrasta od 12 do 20 godina iz 15 gradova i opština izvoditi muzičke numere na jezicima zemalja koje učestvuju na "Evrosongu".

Program "Ritam Evrope" biće emitovan u maju ili junu uživo iz grada domaćina, a to je ove godine Istočno Sarajevo. Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

Zahvaljujući direktnom televizijskom prenosu, ovo omladinsko muzičko nadmetanje moći će da prati milionski auditorijum i van granica Republike Srpske, a takmičare će ocjenjivati žiri gradova učesnika, kao i publika SMS porukama.

- Upravo iz tog razloga krucijalno je da škole, kulturno-umjetnička društva, dirigenti horova, umjetnički direktori i drugi iz svijeta plesa i muzike selektuju najtalentovaniju djecu i omladinu za audiciju, kako bi produkcija programa "Ritam Evrope" odabrala najbolje koji će braniti boje svog grada, te ambasade i zemlje koju im je dodijelio organizator - navodi se u saopštenju.

Prilikom prijave potrebno je da djeca i mladi navedu dvije ili više pjesama kojima će se predstaviti na audiciji /preporuka je da kandidati pripreme pjesme različitih žanrova/, a plesači na USB-u treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati.

Pjevači, ukoliko imaju, mogu ponijeti na USB-u matrice numera kojima će se predstaviti.