latinica  ћирилица
23/01/2020 |  08:12 ⇒ 23:11 | Autor: SRNA

Promocija knjige "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali"

U Banjaluci će danas biti promovisana knjiga "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali", autora Đorđa Randelja, najavljeno je iz Banskog dvora.
Knjiga "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali" novosadskog novinara i publiciste Đorđa Randelja - Foto: SRNA
Knjiga "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali" novosadskog novinara i publiciste Đorđa RandeljaFoto: SRNA

Ova knjiga, koja je napisana nakon smrti 44. patrijarha na tronu Svetog Save, jeste o vrijednostima za koje se zalagao jedan od svjetlijih primjera u novijoj srpskoj istoriji.

- Namjera ove knjižice je da srpski narod krene u dalje traganje o tome koga je to u ličnosti patrijarha Pavla imao za duhovnog vođu u najtežih četvrt vijeka svoje moderne istorije - naveo je Randelj.

Knjiga je doživjela četiri izdanja i nedavno je, prema zapovijesti Njegove svetosti patrijarha Irineja, prevedena i na engleski jezik, a izašla je i u izdanju Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Knjiga "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali" dostupna je u svim crkvama i eparhijama Srpske pravoslavne crkve, od Njemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije.

O knjizi, koja će biti promovisana u saradnji sa Izdavačkom kućom "Prometej" iz Novog Sada, od 19.00 časova u Banskom dvoru će govoriti, između ostalih, Njegovo preosveštenstvo episkop pakračko-slavonski Јovan i direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković.

Đorđe Randelj jedan je od uglednijih novinara, publicista i književnika.Rođen je 1954. godine u Rumenki. Živi i radi u Novom Sadu.

Karijeru je počeo u "Dnevniku", sarađivao je sa brojnim glasilima, a danas je urednik Redakcije za kulturu u RTV Vojvodina.

Autor je više od 20 knjiga.