latinica  ћирилица
23/01/2020 |  09:38 ⇒ 10:00 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o elektroenergetskom bilansu

Vlada Republike Srpske razmatraće danas ovogodišnji elektroenergetski bilans Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Biće razmatran i prijedlog Vlade za Program rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2020. godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada će razmatrati prijedloge odluka o visini osnovica za obračun primanja za 2020. godinu predviđenih Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, te mjesečnog boračkog dodatka za 2019. i 2020. godinu.

Ministri će razmatrati prijedloge odluka o utvrđivanju osnovice i koeficijenta visine isplate mjesečnih primanja za 2020. godinu predviđenih Zakonom o zaštiti civilnih žrtava rata, te o odobrenju plasmana sredstava za unapređenje materijalnog položaja boraca sa navršenih 65 godina života kroz mjesečno novčano primanje.

Na dnevnom redu je i informacija o održavanju četvrtog sastanka Pododbora za inovacije, informaciono društvo i socijalnu politiku između EU i BiH sa prijedlogom zaključka.

Biće razmatran i izvještaj o sprovođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem besplatne stručne pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima koja polažu pravo na imovinu na teritoriji Federacije BiH u toku 2019. godine, sa prijedlogom zaključka.