latinica  ћирилица
23/01/2020 |  11:11 ⇒ 16:17 | Autor: SRNA

Koridor 5C se ne favorizuje, već je riječ o prioritetu

Delegat Doma naroda parlamenta BiH iz reda srpskog naroda Mladen Bosić /SDS/ je na sjednici ovog doma postavio pitanje Ministarstvu komunikacija i transporta u Savjetu ministara na osnovu kojih dokumenata resorni ministar Vojin Mitrović u izjavi za federalne medije favorizuje Koridor "Pet ce" u odnosu na druge pravce.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

Zbog odsustva Mitrovića sa sjednice na delegatsko pitanje odgovorio je zamjenik ministra Nedžad Branković, koji je potvrdio da je ministar u izjavama isticao Koridor 5C, ali da nije riječ o favorizovanju nego o, naveo je, prioritetima.

- Koridor je međunarodno verifikovan i finansiran od međunarodnih finansijskih institucija. Izgradnja ima svoju dinamiku - rekao je Branković.

Delegat iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović /SDP/ uputio je kritiku Kolegijumu ovog doma zbog neprisustvovanja članova Savjeta ministara ovoj sjednici.

Delegat Lazar Prodanović /SNSD/ upitao je Savjet ministara da li je tačno da je na radio-difuznoj konferenciji u Egiptu prošle godine prisustvovalo 16 predstavnika Regulatorne agencije BiH i dva predstavnika resornog ministarstva i koliko je to koštalo.

Branković je odgovorio da se ovo desilo prije izbora aktuelnog saziva Savjeta ministara, te da su putni troškovi, smještaj i dnevnice članova delegacije bili o trošku Ministarstva.

Prodanović je bio zadovoljan ovim odgovorom, ali je insistirao da dobije podatke i od RAK-a BiH.

Delegat Zlatko Miletić /HDZ/ postavio je pitanje o svom zahtjevu koji je uputio ranije, a odnosi se na Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara o rješavanju statusa Srednjoškolskog katoličkog centra.

On je podsjetio da je u zahtjevu tražio da finansiranje Centra bude iz budžetske rezerve.