latinica  ћирилица
23/01/2020 |  13:55 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

Kirjos i Nadal lako do trećeg kola (VIDEO)

Četvrti dan prvog Gren slem turnira u Australiji nije donio veća iznenađenja. Prolaz u treće kolo lako je izborio prvi teniser svijeta Rafael Nadal.
Rafael Nadal (foto: twitter.com/australianopen) -
Rafael Nadal (foto: twitter.com/australianopen)

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u treće kolo Australijan Opena, pošto je pobijedio Francuza Žila Simona sa 3:1 (6:2, 6:4, 4:6, 7:5).

Njegov protivnik u sljedećem kolu biće Rus Karen Hačanov, koji je u pet setova savladao Mikaela Imera iz Švedske.

Kirjos je i u ovom meču imao šou, imitirajući Rafaela Nadala, sa kojim bi uskoro mogao imati duel.

Prvi teniser planete Rafael Nadal odigrao je tri seta sa Diegom Švarcmanom iz Argentine, a ključan je bio drugi, koji je Španac dobio u tajbrejku, 6:4, 7:6 (4), 6:1. Meč je trajao dva časa i 34 minuta, a naredni rival Nadala je njegov zemljak Kareno Busta.

Gael Monfils savladao je najstarijeg učesnika turnira Hrvata Ivu Karlovića u četiri seta. Po setovima je bilo 4:6, 7:6 (8), 6:4, 7:5. Meč je trajao nešto više od dva i po časa, a i pored toga što je Karlović odservirao 17 asova, Francuz je prilično mirno priveo meč kraju.

Rus Danil Medvedev za razliku od prvog kola bio je siguran i ubjedljiv. Bilo je 3:0 (7:5, 6:1, 6:3) protiv Španca Pedra Martineza.

Ovaj dan bio je prilično miran, kada je u pitanju srpski tenis, a prava uzbuđenja se očekuju noćas, kada će na teren Dušan Lajović i Novak Đoković.

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobijedila Britanku Harijet Dart sa 2:0 (6:2, 6:4) poslije sat vremena i 18 minuta tenisa.

Sljedeća protivnica Rumunke biće pobjednica duela Kolins/Putinceva.

Italijanka Kamila Đorđi priredila je iznenađenje i pobijedila 53. teniserku svijeta Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 (6:3, 6:1). Meč je trajao sat vremena i četiri minuta. U sljedećem kolu Italijanka će igrati protiv Anđelik Kerber.