latinica  ћирилица
23/01/2020 |  14:37 ⇒ 14:41 | Autor: SRNA

Šarović: Sa Dodikom mogu da razgovaram samo ja

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović izjavio je da, u skladu sa politikom ove stranke, sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom može da razgovara samo on, navodeći da sa SNSD-om nema nikakvog kompromisa.
Mirko Šarović - Foto: RTRS
Mirko ŠarovićFoto: RTRS

- Mi imamo svoju jasnu politiku i sa Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a. U SDS-u pravila su potpuno jasna. Koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi - istakao je Šarović.

Reagujući na sastanak gradonačelnika Bijeljina Miće Mićića sa Dodikom sinoć u Laktašima, Šarović je naglasio da sa liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS-a.

Navodeći da je to potpuno jasno svakom članu SDS-a, ma o kome se radilo, Šarović je ponovio da nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, da svi moraju da se uklope u jasne principe rada SDS-a, kao i da je to rekao i Mićiću, saopšteno je iz SDS-a.

- Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od Mićića, ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima sa liderom neke druge stranke, u ovom slučaju sa Dodikom, može da pregovara samo predsjednik SDS-a. U slučaju da se bilo ko ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči sa odgovornošću i pravilima stranke - poručio je Šarović.

On je dodao da svako mora da se uklopi sa onim što danas jeste SDS, da se pridržava politike koju vodi i da nema tog pojedinca koji može da djeluje i radi drugačije.

Delegacija SNSD-a razgovarala je sinoć u Laktašima sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem o izgradnji trase auto-puta koja treba da ide kroz ovaj grad i izgradnji gasovoda, rečeno je Srni u SNSD-u.