latinica  ћирилица
24/01/2020 |  12:38 | Autor: SRNA

Dodik čestitao predsjedniku Kine nastupajuću kinesku Novu godinu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Kine Si Đipingu povodom nastupajuće kineske Nove godine sa željom da ona donese mir, prosperitet i blagostanje prijateljskom kineskom narodu.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- U skladu sa lunarnim kalendarom, godina koja je pred nama trebalo bi da nam otvori nove mogućnosti, donese prosperitet i podari mudrost i vitalnost. Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, primite izraze mog dubokog poštovanja - poručio je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da veoma cijeni napore koje kineski predsjednik ulaže na promociji mira i saradnje u svijetu, kao i njegovu dosljednu politiku nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

- Koristim ovu priliku da Vam zahvalim na podršci koju pružate BiH i da ponovim podršku Vašoj inicijativi "Pojas i put" koja nam pruža brojne mogućnosti unapređenja naših odnosa na svim poljima - istakao je Dodik.

On je naveo da će predstojeći Samit inicijative Kina plus 17 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će biti održan u Pekingu 15. i 16. aprila, biti sjajna prilika da se dodatno konkretizuje saradnja Kine i BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Doček kineske Nove godine nema fiksni datum, već varira i ove godine počinje 25. januara, a proslavom se obilježava kraj zime i početak proljeća.