latinica  ћирилица
24/01/2020 |  15:09 ⇒ 15:10 | Autor: SRNA

Za vikend promjenljivo oblačno

U Republici Srpskoj se tokom vikenda očekuje promjenljivo oblačno vrijeme uz slabu kišu, u višim predjelima i susnježicu, sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha u rasponu od pet do 14 stepeni Celzijusovih.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Ujutro će biti umjereno do potpuno oblačno sa pojavom rosulje ili slabe kiše na krajnjem sjeverozapadu, a oblačnost sa jugozapada donijeće slabu kišu na jugu Hercegovine i jugozapadu, dok će u sjevernijim predjelima tokom dana biti promjenljivo oblačno i suvo - znatno toplije u odnosu na ostale krajeve.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus tri do tri stepena, na sjeverozapadu Krajine jugu Hercegovine do oko šest stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od pet do 11, na sjeveru do 14 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 26. januara, jutro će biti umjereno do potpuno, na sjeveru promjenljivo oblačno, tokom dana sa kišom na jugu Hercegovine, povremeno i sa pljuskovima.

Poslijepodne će padati slaba do umjerena kiša u centralnom planinskom pojasu od jugozapada ka istoku, u višim predjelima susnježica i snijeg, a u sjevernijim krajevima pretežno oblačno i suvo i toplije u odnosu na ostale krajeve, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od jedan do pet, na planinama i visoravnima oko minus dva, na jugu Hercegovine oko sedam stepeni, a najviša dnevna od pet do 10, na sjeveru do 14 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 27. januara, jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, od podneva postepeno razvedravanje od juga ka ostalim krajevima - povremeno će biti i sunčanih perioda, dok će na jugu Hercegovine biti sunčano.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od jedan do pet, na planinama i visoravnima oko minus dva, na jugu Hercegovine oko sedam, a najviša dnevna od pet do 10, na planinama i visoravnima oko tri, te na jugu Hercegovine do 13 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 28. januara, jutro će biti malo do umjereno oblačno, na sjeveroistoku i jugu Hercegovine vedrije, a tokom dana i poslijepodne povećanje oblačnosti od zapada ka istoku. Na jugu Hercegovine moguća slaba kiša uveče i krajem dana, dok će u sjevernim predjelima biti toplije u odnosu na ostale krajeve.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus jedan do tri, na planinama i visoravnima oko minus četiri, na jugu Hercegovine oko pet stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od pet do devet, na planinama i visoravnima oko četiri i na sjeveru do 12 stepeni Celzijusovih.