latinica  ћирилица
24/01/2020 |  16:20 ⇒ 16:24 | Autor: SRNA

Fudbalske lopte i dresovi za udruženje "Daun sindrom Banjaluka"

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović uručio je danas u Banjaluci lopte za fudbal i dresove direktoru Udruženja "Daun sindrom Banjaluka" Zoranu Јeliću, koji je i član fudbalske reprezentacije Regiona bivše Јugoslavije za osobe sa Daunovim sindromom.
Podrška osobama sa Daunovim sindromom - Foto: RTRS
Podrška osobama sa Daunovim sindromomFoto: RTRS

Reprezentacija Regiona bivše Јugoslavije za osobe sa Daunovim sindromom, koja je sastavljena od po četiri osobe sa Daunovim sindromom iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske će, u sklopu manifestacije "Dani Evropskog fudbala za osobe sa Daunovim sindromom", igrati fudbalsku utakmicu protiv tima ministara i državnih funkcionera, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srpske.

Kasipović je poželio sreću reprezentaciji Regiona bivše Јugoslavije na sutrašnjoj utakmici, ali i na Evropskom prvenstvu u fudbalu za osobe sa Daunovim sindromom, koje će u februaru biti održano u Turskoj.

- Uvjeren sam da će ova reprezentacija odlično predstaviti Republiku Srpsku ali i cijeli region, kako na sutrašnjoj utakmici tako i na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu za osobe sa Daunovim sindromom - rekao je Kasipović.

On je napomenuo da u životu postoje neke stvari koje se ne mogu promijeniti, ali se uz malo rada i napora mogu na neki način, podržati i poboljšati.

- Poruka ove priče jeste da su svi ljudi jednaki i da osobe sa Daunovim sindromom i njihove porodice, treba uključiti u sve društvene projekte - poručio je Kasipović.

Dresovi za fudbal i lopte su poklon Ministarstva porodice, omladine i sporta povodom fudbalske utakmice koja će biti održana sutra u prostorijama Omladinskog fudbalskog kluba "Sport tim" Banjaluka.