latinica  ћирилица
24/01/2020 |  21:59 ⇒ 22:00 | Autor: Agencije

Biciklistička trka kroz Srbiju - od Istočnog Sarajeva do Novog Sada

Drugu godinu zaredom start biciklističe trke kroz Srbiju biće u Istočnom Sarajevu, dok će cilj ovaj put biti u Novom Sadu.

Iako je do juna ostalo još mnog vremena, organizatori su uradili dobar dio posla kada je u pitanju određivanje rute trke.

Direktor trke Vladimir Kuvalja i sportski direktor Saša Gajičić obišli su potencijalne gradve domaćine, a ono što je najbitnije znaju mjest starta i cilja trke.

- Veliko zadovoljstvo mi je što mogu da potvrdim da će otvaranje jubilarne 60. trke ponovo biti u Republici Srpskoj. Sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Neneadom Vukovićem imali smo odličnu saradnju minule godine i složili smo se da nastavimo u istom pravcu. Sa druge strane, kada smo prezentovali vlastima Novog Sada ideju i kada su vidjeli kakva je to u stavri trka, koliko ima učesnika iz kolik svjetskih zemalja odmah su pristali. Do kraja februara znaćemo kompletnu rutu, a trka će najvjerovatnije imati četiri etape kao prošle godine. Posebno smo srećni da svi gradovi koji su jednom prihvatili domaćinstvo rado nastavljaju saradnju, što je dokaz da itekako osjete pozitivne efekte dolaska nekoliko stotina biciklista i njihove pratnje u svoj grad - rekao je Kuvalja.

Trke kroz Srbiju vozi se od 1939. godine i najprestižnija je u ovom dijelu Evrope. Ovogodišnja se održava u junu, a već su stigle prijave 35 ekipa.

Čelnici biciklističkih saveza Srpske i Srbije poseban akcenat u 2020. godini, stavljaju i na biciklističku trku "Beograd – Banjaluka" koja će se voziti u aprilu.