latinica  ћирилица
25/01/2020 |  11:21 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Brčko: Donacija školama od Trkačko-rekreativnog kluba Majevica

Trkačko - rekreativni klub Majevica, donirao je Odjeljenju za rad s djecom s poteškoćama u razvoju a, koje funkcioniše u brčanskim osnovnim školama, štampače i didatička sredstva.

U Trećoj osnovnoj školi distrikta Brčko, u dva odjeljenja za rad s djecom s poteškoćama u razvoju je po sedam učenika. S njima se radi po posebnom planu i programu.

U humanitarnoj akciji za donaciju, ovom odjeljenju učestvovali su i nastavnici.

- Poklanjamo jedan štampač, mutlifunkcionalni, u boji, koji im je potreban za bolji rad, kao i didaktički materijal, koji je sačinjen od drveta, pošto ovdje borave djeca sa raznim poteškoćama, a to im je jako neophodno za njihovo dalje usavršvanje i rad,- pojasnio je Damir Razić, nastavnik u ovoj školi.

Sredstava za donaciju sakupljena su za vrijeme novogodišnjih praznika.

- Sav taj iznos preusmjerili smo za nabavku materijala, odnosno opreme koja je neophonda za svkaodnevni rad dejce sa posebnim potrebama, brčanskog osnovno školskog odjeljenja - kaže Željko Novaković, sekretar Trkačko - rekreativnog kluba "Majevica", Brčko.

- Djeca se raduju, bili to učenici sa posebnim potrebama, bili to učenici redovnih odjeljenja. To je veliko za njih nešto, bilo ko da im pokloni. Prema tome, ovaj poklon svakako će dobro doći - istakao je Kojo Simić, direktor Јavne ustanove, Treća osnovna škola distirkta Brčko.

U akciji je učestvovalo 150 članova i onih koji podržavaju Udruženje.