latinica  ћирилица
25/01/2020 |  11:59 ⇒ 12:39 | Autor: RTRS

Mještani Brusnice u Brodu i opština zajedno u relizaciji projekata

Mještani Brusnice u Brodu već nekoliko godina samorganizovano prikupljaju sredstva za izgradnju inftarstukture i objekata. U tome im pomaže opština, sredstvima iz budžeta kojima zajedno grade puteve, obnavljaju vjerske objekte.

Najnovija aktivnost mještana Brusnice je asfaltiranje glavnog seoskog makadamskog puta.

Zaključili su sa opštinom ugovor, a radovi bi, prema dogovoru, trebalo da počnu prvih dana nove građevinske sezone.

- Mi smo prikupili sredstva kako kažu kod nas marka na marku. Imamo negdje za oko 600 metara puta, opština nam daje pola mi smo pola, sa velikim zadovoljstvom će u aprilu da krenu radovi - priča mještanin Milan Vidić.

Dodaje da su imali još akcija, ali da im je najvažniji Svatosavski dom koji je napravljen sredstvima mještana i donatora.

Opština će nakon izgradnje asfaltnog puta u Vinskoj i Vrelima Donjim i Gornjim, pomoći Brusničanima da završe asfaltiranje glavnog puta.

- Vrijednost radova je 50 hiljada maraka. Pola su sakupili ovi vrijedni mještani - kaže načelnik Broda Ilija Јovičić.

Za novoizgrađeni Svetosavski dom, ovi vrijedni mještani prikupili su 35 hiljada maraka, a sa 30 hiljada su rekonstruisali kapelu, sagrađenu davne 1936. godine.

Mislimi smo da uradimo krov, što je najbitnije, a onda jedno pa drugio i tako smo renovirali definitivno, čak je dobio i pločice za pod - navodi Јovo Radovanović.

Ne samo to, ogradili su prostor oko Srpske pravoslavne crke i obnovili njenu unutrašnjost.

Neće se, kažu tu zaustaviti.

Nakon malog predaha od ovih akcija, u koje su za kratko vrijeme uložili više od 100 hiljada maraka, započeće i prikupljanje sredstava za asfaltiranje preostalih makadamskih puteva.