latinica  ћирилица
25/01/2020 |  22:14 ⇒ 22:40 | Autor: B92

Partizan ubjedljiv protiv Zadra (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Partizana ubjedljivo su pobijedili Zadar rezultatom 87:60 u utakmici 17. kola regionalne ABA lige.

Prvu četvrtinu obilježio je veoma mali broj postignutih poena i, logično, veliki broj promašaja na obje strane.

Partizan je iz igre šutirao 3 od 17, dok je Zadar pogodio tri šuta iz 13 pokušaja. Ove dvije ekipe su kombinovano uputile čak 17 šuteva za tri poena, pritom nisu postigle niti jednu trojku.

Zadar se nešto bolje snašao u toj situaciju i sa 13:12 dobio prvi kvartal. Druga četvrtina je počela promašajem Birčevića za tri poena.

Zahvaljujući Јaramazu i Mekaduu, crno-bijeli su odigrali dosta bolje u ovom dijelu susreta. Vidjeli smo nekoliko trojki crno-bijelih, dok je Zadar i dalje promašivao.

Pošto su igrali veoma dobro i energija je svakim napadom rasla, Partizan je ubrzo stigao do 14 poena prednosti i mirno završio prvo poluvrijeme.

U nastavku, gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu. Stefan Fundić je dao sve od sebe u tom trećem kvartalu u kom su obje ekipe postigle po 18 poena.

Ono što je bilo evidentno je to da je Fundić imao veliku seriju od 12 uzastopnih poena, a u čak dva uzastopna posjeda je Partizanu uzeo skok u napadu.

Crno-bijeli su uspjšeno održavali visoku prednost i bez pritiska ušli u posljednju dionicu.

Zadar je, s druge strane, nastavio da promašuje i u jednom momentu šutirao trojke 0/24, da bi to popravio Domagoj Vuković koji je u posljednjem minutu ubacio prvu trojku za goste iz 25 pokušaja.

Crno-bijeli su uspješno završili 17. kolo upisavši 14. trijumf u sezoni, a osmi u nizu u ovogodišnjem izdanju ABA lige. Najefikasniji pojedinac, bio je Stefan Fundić sa 19 poena i 6 skokova, dok je Vuković imao 13.

Na drugoj strani, po 13 postigli su Јaramaz i Mekadu, 12 je imao Trifunović, a 10 Veličković.