latinica  ћирилица
26/01/2020 |  11:49 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Doboj: Pojedinim članovima SP nije dozvoljen ulaz

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije biće održana danas u Doboju. U toku je sjednica Izvršnog odbora.
Doboj - Socijalisti - Foto: RTRS
Doboj - SocijalistiFoto: RTRS

Sjednica GO se održava nakon što je iz Socijalističke partije predsjednik Petar Đokić isključio predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci Gorana Selaka, šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.

Iz izvora iz SP saznajemo da Selak, Skoko i Savanović prisustvuju sjednici Izvršnog odbora, nakon koje bi trebalo da počne sjednica Glavnog odbora.

Kako javlja novinar RTRS-a, sjednica GO već kasni pola sata, a na ulazu u salu i dalje je gužva zbog prisustva nezadovoljnih članova kojima nije dozvoljeno da uđu.

Željko Grbić, sekretar GO SP Banjaluka, izrazio je neslaganje zbog toga. On i ostali nezadovoljni članovi traže poštovanje Statuta stranke i tvrde da Selak, Skoko i Savanović nisu isključeni.

Ratko Јokić kaže da mu nije dozvoljeno da prisustvuje Glavnom odboru. On je okupljenima ispred sale gdje bi trebalo da bude održana sjednica rekao da, prema Statutu partije, ima pravo da prisustvuje sjednici.

Podsjećamo, nakon Đokićeve odluke o isključenju, članovi partije koji joj se protive, održali su ispred stranačkih prostorija u Banjaluci skup podrške isključenim članovima.

Uizjavi za RTRS, Đokić je rekao da taj skup nije organizovala stranka, i da su, prilikom njegovog sazivanja, zloupotrijebljeni lični podaci članova.

- Njihov pokušaj destabilizacije partije nije i neće uspjeti - rekao je Đokić.