latinica  ћирилица
26/01/2020 |  14:22 ⇒ 20:15 | Autor: SRNA

U ponedjeljak razvedravanje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se tokom danas očekuje razvedravanje i više sunčanih perioda, a slabije kiše može biti na sjeveroistoku i na jugu.

Ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimično sa slabom kišom na jugu i sjeveroistoku. Tokom dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti i više sunčanih intervala, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura od jedan do pet, na planinama minus četiri, na jugu sedam, a najviša dnevna od pet do 10, na planinama oko četiri, a na jugu do 13 stepeni.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenjivih smjerova.

I narednih dana očekuje se slično vrijeme. U utorak, 28. januara, jutro oblačno, a tokom dana povećanje oblačnosti i kiša ponegdje, sa mogućnošću kratkotrajne susnježice tokom noći. Najviša dnevna temperatura od pet do 10, na planinama oko dva, a na sjeveru i jugu do 13 stepeni.

Slaba kiša u jutarnjim časova moguća je 29. januara na jugu, dok će se u ostalim krajevima tokom dana smjenjivati oblačnost i sunčani periodi. Predveče jače naoblačenje donosi kišu u većinu krajeva. Dnevna temperatura vazduha od četiri do devet, na planinama od jedan do tri, a na sjeveru i jugu oko 12 stepeni.

U četvrtak, 30. januara, prijepodne će biti oblačno, ponegdje oko rijeka i po kotlinama sa maglom ili sumaglicom, a tokom dana sve više sunčanog vremena. Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na planinama između do dva, a na sjeveru i jugu oko 11 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa kišom na jugozapadu, u centralnim područjima i u Hercegovini, dok na planinama pada snijeg.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva, Višegrad, Rudo dva, Foča, Čemerno tri, Ivan Sedlo, Sokolac četiri, Gacko, Srebrenica, Han Pijesak, Šipovo pet, Sarajevo šest, Srbac, Bugojno, Gradačac, Sanski Most, Zenica sedam, Bileća, Banjaluka, Široki Brijeg, Trebinje osam, Bijeljina, Doboj, Grude, Livno, Mostar devet, Mrkonjić Grad, Ribnik 10, Bihać, Neum, Zvornik 11, Tuzla 12 stepeni Celzijusa.