latinica  ћирилица
27/01/2020 |  10:41 | Autor: SRNA

Nasljeđe Svetog Save - neprocjenjivo

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je učenicima, rukovodstvima i osoblju u školama u Republici Srpskoj školsku slavu Svetog Savu, poručivši da nasljeđe prvog srpskog učitelja ima neprocjenjivu vrijednost koja se vijekovima potvrđuje svakim novim danom.
Natalija Trivić - Foto: SRNA
Natalija TrivićFoto: SRNA

- Njegova djela jasan su putokaz koji treba da slijedimo jer nam osvjetljavaju put znanja, ljubavi i pravednosti. U potpunosti nas i danas zadivljuje čistota njegove prosvjetiteljske misli i djela i istovremeno obavezuje da stremimo ka najboljem - navedeno je u čestitki ministarke Trivić.

Trivićeva je navela da raduje što je uspostavljena Svetosavska nagrada kao znak zahvalnosti resornog ministarstva i društva za ulogu prosvjetnih radnika u vaspitanju i obrazovanju djece.

- Želja nam je da osnažimo ugled prosvjetnih radnika i ukažemo na prosvjetiteljsku ulogu učitelja i nastavnika koji svoj posao rade uz mnogo ljubavi, strpljenja i razumijevanja. Pozivam vas da zajedno djelujemo u svetosavskom duhu. Njegujte dobro u svakome od vas i ne zaboravite da zajedno možemo mnogo više i mnogo bolje - poručila je Trivićeva.

Savindan se obilježava u svim školama u Republici Srpskoj kao školska slava.